Ahlman

Ilmoittautuminen oriveden opistoyksikköön

Siirry takaisin Ahlman.fi


Oriveden Opisto

Koulutie 5
35300 Orivesi

Vaihde
p. 03 3399 2500

Yhteystiedot

Sarjakuva- ja pelisuunnittelun linja 2014-2015Ilmoittaudu koulutukseen
Kuvaus
    Sarjakuva- ja pelisuunnittelulinja on ryhmähenkinen paikka opiskella sarjakuvaa sekä myös peli- että graafista suunnittelua, ja kasvattaa laajasti tietämystään nykypäivän visuaalisesta kulttuurista. Sarjakuvan ja pelisuunnittelun linjan tavoitteena on sarjakuvalla kertomisen ja piirtämisen kehittäminen, pelisuunnittelun ja graafisen suunnittelun perusteiden oppiminen sekä valmistautuminen visuaalisten alojen jatko-opintoihin.

Lukuvuosi alkaa ma 18.8.2014 ja päättyy pe 22.5.2015.
Sisältö
    Sarjakuvaopinnoissa perehdytään tekemisen perusteisiin: välineisiin, ideoimiseen, käsikirjoittamiseen, piirtämiseen ja ilmaisun kehittämiseen. Tutustumme myös erilaisiin sarjakuviin sekä sarjakuvalla kertomisen tapoihin. Vuoden aikana teemme omia julkaisuja, pidämme blogia ja kevätkaudella jokainen keskittyy isompaan kokonaisuuteen: omaan lehteen tai albumiin. Sarjakuva laajenee lisäksi vahvasti myös sähköiseen mediaan. Osallistumme myös Tampereen sarjakuvafestivaaleille omilla lehdillämme. Kevätlukukauden lopuksi pidämme oman näyttelyn. Pelisuunnittelun kursseilla perehdytään hahmosuunnitteluun, käsikirjoittamiseen, luovaan ideointiin, tekniikan ja ohjelmistojen tuntemukseen.
Lisätietoja
    Graafisen suunnittelun perusteet kuuluvat myös opintokokonaisuuteen. Sen jälkeen voi toteuttaa graafista näkemystään niin printti- kuin sähköisenkin median puolella. Julisteiden, verkkomainonnan ja lehtitaittojen lisäksi perehdymme web-suunnitteluun. Halutessaan opiskelija voi ottaa lisäkursseja mm. elävän mallin piirustuksessa, väriopissa ja taidehistoriassa tai keskittyä vahvemmin omaan sarjakuvailmaisuun. Opiskelu on kokopäiväistä. Lukuvuotemme jaksottuu yhdestä kahteen viikkoon kestäviksi kursseiksi.
Lisätietoja hakeutumisesta
    Hakulomakkeeseen liitetään viimeisin koulutodistus sekä näytetyö,mikä voi olla joko teos tai sarjakuva tai osa sitä.
Muu informaatio
   

Sarjakuvalinjalaisten oma blogi.

Selaa opiston taidelehteä.

Hinta
    opetus 95 €/ vko
ruoka 45 €/ vko
asuminen maanantaista perjantaihin:
2hh 20 €/ vko
1hh/ solu 35 €/ vko
1hh 65 €/ vko
asuminen viikonloppuisin 20 €/ vkl
materiaalimaksu 220 €/ lukuvuosi

Lukuvuonna 2014-15 on yhteensä 37 opintoviikkoa.
Ilmoittautumiset
    Jatkuva haku

Tulostettava versio

Ilmoittaudu koulutukseen