Facebook

AVOIN YLIOPISTO-OPETUS

Talousoikeuden oikeustapakommentti 1 op, VY, lkv. 2017-2018 KTK

Aika
    01.02. - 31.05.2018

Itsenäinen työskentely kevätlukukaudella 2018. Verkkotyöskentely Moodlessa viikot 6 - 21 (5.2. - 27.5.2018)

Kirjoitus toimitetaan Moodleen vuoden loppuun mennessä. Samassa yhteydessä on toimitettava tapaus, johon kirjoitus perustuu tai ilmoitettava, miten ohjaaja voi hankkia tapauksen tutustuttavakseen.

Ennen kirjoittamisen aloittamista lisäksi suositellaan opiskelijan varmistavan ohjaajalta (Mika Kärkkäinen, Vaasan avoin yliopisto), että valittu kysymys on tarkoituksenmukainen kirjoittamisen teemaksi. Se tapahtuu ilmoittautumalla Moodlessa sekä ilmoittamalla valittu tapaus ja siitä kirjoittamisen teemaksi valittu kysymys. Ohjaaja vahvistaa sopivuuden palautusta seuraavan kuukauden ensimmäisen viikon kuluessa.

Esseet ja tutkielmat tarkistetaan Turnitin-järjestelmällä (verkkoarviointi, plagiaatintunnistus, vertaisarviointi).
Paikka
    Itsenäinen työskentely
Esitiedot
    Suositellaan Talousoikeuden perusteiden sekä sen opintojakson suorittamista, jonka alaan kirjoitus kuuluu.
Tavoite
    Opiskelija hankkii valmiuksia tunnistaa talousoikeudellisia ongelmia ja arvioida kriittisesti ongelmien ratkaisuksi esitettyjä kannanottoja. Arvioinnin tueksi opiskelija kykenee määrittämään tarvittavat keskeiset lähteet ja punnitsemaan kannanottoa niiden valossa. Tarkastelunsa perusteella opiskelija kykenee kirjoittamaan johdonmukaisen selvityksen.
Opintopisteet
    1 op
Sisältö
    Opiskelija perehtyy valitsemaansa oikeustapaukseen, joka voi olla esim. KKO:n, KHO:n, KVL:n, Kuluttajariitalautakunnan tai Lääkemarkkinoinnin valvontakunnan ratkaisu. Tapauksesta tunnistetaan jokin yksittäinen kysymys, johon ratkaisussa on otettu kantaa. Opiskelija tarkastelee kyseistä kysymystä muun oikeudellisen lähdemateriaalin valossa.
Kouluttajat
    Mika Kärkkäinen
Suoritustapa
    Itsenäinen kirjallinen tehtävä: Talousoikeudellisen kirjoituksen ("kommentti") laatiminen yksittäisestä oikeustapaukseen liittyvästä talousoikeudellisesta ongelmasta oikeustieteellisiä lähteitä käyttäen. Kirjoituksen pituus on 10.000-12.000 merkkiä.
Arviointi
    Hyväksytty/hylätty. Kirjoituksen palauttamisen yhteydessä opiskelija voi pyytää, että hyväksyttävän kirjoituksen arviointi tapahtuu asteikolla 1-5.
Emoyliopisto
    Vaasan yliopisto
Lisätietoja
    Tutustu avoimen yliopiston ilmoittautumis- ja maksuohjeisiin
Lisätietoja hakeutumisesta
    Jos olet ilmoittautunut Kauppatieteen kandidaatin tutkinnon opintopolun lukuvuoden 2017-2018 kaikkiin opintoihin, ei tälle jaksolle tarvitse tehdä erillistä ilmoittautumista.

Jos osallistut vain tälle jaksolle ilmoittaudu 17.1.2018 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova.
Hinta
    Kurssihinta sisältyy Kauppatieteen kandidaatin tutkintoon tähtäävän opintopolun lukuvuoden 2017-2018 opintojen hintaan 905 euroa.

Ilmoittautuessasi vain tälle jaksolle hinta on: 55 euroa
(sisältää Vaasan avoimen yliopiston perimän palvelumaksun)

Opintojakso kuuluu:
-Talousoikeuden perusopinnot 25 op
-Kauppatieteen kandin opintopolku 2017-2021
Peruutusehdot
    Peruutusmaksu 50 % koulutuksen hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tehdään koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan. Osallistumisen peruminen tulee tehdä Päijät-Hämeen kesäyliopistoon.

   
Huom!
   
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon.


Tulostettava versio

Palaa