Facebook

AMMATILLINEN TÄYDENNYSKOULUTUS

Mindfulness tunnetaitovalmentajakoulutus

Aika
    05.10.2017 - 20.04.2018

klo 9.00 – 16.00
yht. 88 kontaktiopetustuntia ja 20 opintopistettä

Lähiopetuspäivät:
5.-6.10.2017
26.-27.10.2017
vko 46/2017 pienryhmätapaaminen
7.-8.12.2017
18.-19.1.2018
vko 6/2018 pienryhmätapaaminen
2.3.2018
19.-20.4.2018
Paikka
    Lahti (tarkennetaan kutsukirjeessä)
Kohderyhmä
    Koulutus on suunnattu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan henkilöstölle sekä henkilöstöhallinnossa työskenteleville.
Tavoite
    Koulutuksessa opitaan miten tunteiden teoriaa sekä tietoista läsnäoloa eli mindfulnessia voi soveltaa monipuolisesti stressinhallinnan ja tunnetaitojen edistämiseksi lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Tavoitteena on pohtia miten läsnäolevaa työotetta kehittämällä pystyy vähentämään mahdollista työn aiheuttamaa tunnekuormaa. Koulutuksessa pääsee hyödyntämään omaa elämänkokemusta ja ammatillisuutta sen integroituessa tiiviisti omaan työhön ja osaamisen kehittämiseen.
Sisältö
    Koulutus tarjoaa hyvin paketoidussa muodossa tietoa tunnetaitojen kehittämisestä. Koulutuksessa opitaan tuntemaan ja tiedostamaan omaa läsnäolon tilaa, ajatuksia ja tunteita, minkä kautta pystyy helpommin opettamaan taitoja muille.

Koulutus on mindfulnessin soveltavaa koulutusta ja eroaa mindfulness ohjaaja-koulutuksesta. Jokainen asiakas on yksilö ja koulutuksesta saa itselle valmentavan työkalun, jota voi hyödyntää yksilöllisesti eri asiakkaiden kanssa kaikkien jo aikaisemmin käytettyjen menetelmien rinnalla.

Koulutukseen sisältyy 11 lähiopetuspäivää, omaa harjoittelua, välitehtäviä asiakastyössä, ryhmätöitä, kirjallisuuteen tutustumista ja näyttötyön tekemistä omassa työssä tunnetaitoja valmentavassa projektissa. Koulutus sisältää teorian lisäksi käytännönläheisiä menetelmiä tunnetaitojen ja läsnäolon taitojen kehittämiseksi sekä ohjaa kohti valmentavaa työotetta. Oma mindfulness-prosessi on koko tunnetaitojen ohjaamisen perusta ja koulutuksessa käydäänkin läpi omakohtaisen mindfulnessin 8-viikkoinen intensiivikurssi, minkä jälkeen omaa harjoittelua jatketaan kuukausittain vaihtuvalla ohjelmalla koko koulutuksen ajan. Koulutettavien tulee sitoutua koulutuksen ajaksi n. 0,5 tunnin päivittäiseen mindfulness-harjoitteluun. Koulutus ei edellytä aiempaa kokemusta mindfulness-harjoittelusta, mutta siitä on hyötyä.

• Miten tietoinen läsnäolo avaa uuden näkökulman asioihin ja parantaa terveyttä tutkimusten mukaan
• Kuinka syvennän arjen kokemuksia ja vuorovaikutustilanteita
• Miten kohtaan hankalat tunteet ja miten opetan sitä muille
• Miten lisään myönteisiä tunteita ja miten opetan sitä muille
• Miten opin myötätuntoa itseäni kohtaan, koen olevani riittävä ja opetan sitä muille
• Miten tuen aivojen hyvinvointia stressinhallinnalla ja harjoittelulla
• Miten sovellan mindfulnessia työssäni omien asiakkaideni kanssa
• Miten sovellan harjoituksia lasten ja nuorten kanssa
• Miten motivoin asiakkaitani harjoittelemaan
• Miten käytän harjoituksia luovasti työni eri tilanteissa
• Kuinka voin hyödyntää muiden ammattilaisten luomia mindfulness-sovelluksia
Kouluttajat
    Pääkouluttajana toimii Maria Saarelainen, joka työskentelee kouluttajana ja työhyvinvoinnin asiantuntijana. Hän on peruskoulutukseltaan työfysioterapeutti, ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja mindfulness-ohjaaja. Toinen kouluttaja on Taina Laane YTM, MAPP, positiivisen psykologian asiantuntija ja ratkaisukeskeinen työnohjaaja.
Lisätietoja
    Eija Pollari, puh. 050 5418084 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
    Sitovat ilmoittautumiset 20.9.2017 mennessä osoitteessa www.paijathameenkesayliopisto.fi. Koulutukseen otetaan enintään 16 osallistujaa. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Muu informaatio
   

www.mindfulnesstunnetaitoakatemia.fi

Hinta
    1500 €, sisältää iltapäiväkahvin ja Mindfulness intensiiviharjoitteluäänitteen. Koulutusmaksu laskutetaan kahdessa erässä.
Oppisopimusmahdollisuutta ja siihen liittyvää rahoitusta voi tiedustella oman alueen oppisopimustoimistosta.
Peruutusehdot
    Peruutusmaksu 50 % koulutuksen hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tehdään koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.

   
Huom!
   
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon.


Tulostettava versio

Palaa