Facebook

AMMATILLINEN TÄYDENNYSKOULUTUS

Kirjoittajakoulu

Kuvaus
    Päijät-Hämeen kesäyliopiston lauantaipäivien työpajat on tarkoitettu kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille, jotka toivovat uusia keinoja saada tekstiinsä elävyyttä ja taitoja viedä projektejaan eteenpäin. Työpajat koostuvat pääosin kirjoitusharjoituksista, joita tehdään yksin, pareittain ja ryhmässä. Opettaja antaa henkilökohtaista palautetta teksteistä kokoontumisten aikana.
Aika
    20.01. - 14.04.2018

Työpajat lauantaisin:
20.1., 17.2., 17.3. ja 14.4.2018 klo 10.15-14.30
Paikka
    Lahti (tarkennetaan kutsukirjeessä)
Kohderyhmä
    Kirjoittamisesta kiinnostuneet
Sisältö
    Työpajoissa käytetään hyväksi havaittuja proosakirjoittamiseen ohjaavia työmenetelmiä. Osallistujat voivat vaikuttaa sisältöön.

Luovuus esiin: Uskalla irrotella, opi katsomaan maailmaa eri näkökulmista ja siirtämään havaintosi tekstiin! Kokeile, miten tarkat yksityiskohdat, henkilöhahmot, paikat, unet ja muistot vaikuttavat tapaasi kirjoittaa.

Oppia asiakirjoittamisesta: Miten syntyy paras henkilökuva, reportaasi tai muu feature-juttu? Missä menee faktan ja fiktion raja – ja onko sillä väliä? Kirjoitetaan uutisesta satu, ideoidaan unelmareportaasi tai henkilökuva ihmisestä, jonka olet aina halunnut tavata.

Miten alkuun elämäkerran kanssa? Opi keräämään tietoa, katsomaan kuvia ja herättämään muistoja, joita et tiennyt olevankaan. Ota haltuun perusasiat haastattelutekniikasta, opi kirjoittamaan ylös pienimmätkin tarinat ja kasvattamaan niitä linkittämällä ne aikaan ja paikkaan. Löydä materiaalista tärkeät käännekohdat, jotka tekevät kertomuksestasi mielenkiintoisen.

Blogi kirjoittamisen apuna: Haluatko luoda oman harrastusblogin vai haluaisitko käsitellä tekstejäsi verkossa muiden kanssa? Miten saat kirjoituksillesi lukijoita? Verkkoon kirjoittaminen vaatii vuorovaikutteisuutta, tiivistä ilmaisua ja nopeaa reagointia, mutta se voi olla myös tapa oppia suhtautumaan kirjoittamiseen uudella tavalla.
Kouluttajat
    VTM Ina Ruokolainen, kokenut toimittaja, kirjoittajakouluttaja ja tietokirjailija. Lisätietoa kouluttajasta www.inaruokolainen.fi.
Lisätietoja
    Tiina Laurikainen, puh. 050 3754 977 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
    Sitovat ilmoittautumiset 7.1.2018 mennessä osoitteessa www.paijathameenkesayliopisto.fi. Koulutukseen otetaan enintään 20 osallistujaa. Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Hinta
    175 €
Peruutusehdot
    Peruutusmaksu 50 % koulutuksen hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koko hinnan.

   
Huom!
   
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon.


Tulostettava versio

Palaa