Facebook

AMMATILLINEN TÄYDENNYSKOULUTUS

Työn johtaminen - esimiehen juridiset keinot käytännön esimerkkien avulla

Kuvaus
    Koulutuksessa käydään läpi työnantajan/esimiehen työnjohto-oikeus, velvollisuus työn johtamiseen sekä työnjohto-oikeuden rajat. Koulutus määrittelee myös esimiehen työnjohdon suhteessa työyhteisön muihin toimijoihin, esimerkiksi työsuojeluvaltuutettuun tai luottamusmieheen.
Aika
    21.09.2017

klo 9.00-15.00 (7 oppituntia)
Paikka
    Lahti (tarkennetaan kutsussa)
Kohderyhmä
    Koulutus on tarkoitettu terveydenhuollon esimiehille, henkilöstöpäälliköille ja -suunnittelijoille, työsuojelupäälliköille ja
-valtuutetuille.
Sisältö
    Koulutus esittelee työnjohdon konkreettiset välineet eli työsäännöt ja määräykset sekä sanktiotoimet (irtisanominen, työ/virkasuhteen päättäminen).
Koulutuksen jokaisessa osiossa käytetään konkreettisina esimerkkeinä työstä kieltäytymistä, työajan käyttämistä somettamiseen, sairauspoissaolon väärinkäyttöä ja työpaikkakiusaamista. Esimerkit ovat terveydenhuollosta. Niissä esimies käyttää työnjohto-oikeuttaan ongelman ratkaisemisessa.

Teemat:
• Työnjohto-oikeus
• Työnjohtovelvollisuus
• Työn johtamisen rajat; mitä esimies voi määrätä tekemään
• Lähiesimiehen asema suhteessa muihin johtajiin, luottamusmieheen, työsuojeluvaltuutettuun, tiiminvetäjään jne.
• Työn johtamisen yleiset juridiset keinot (työsäännöt)
• Mikä merkitys on ohjeilla, intralla, laatuhankkeella, yksiköiden sisäisillä käyttäytymissäännöillä, julistuksilla esim. savuton sairaala
• Työn johtamisen erityiset juridiset keinot (määräys, varoitus, työ/virkasuhteen päättäminen)
Kouluttajat
    Varatuomari, OTM Kaija Kess
Lisätietoja
    Eija Pollari, puh. 050 5418 084 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
    Sitovat ilmoittautumiset 6.9.2017 mennessä osoitteessa www.paijathameenkesayliopisto.fi. Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Muu informaatio
    Kaija Kess on kokenut kouluttaja ja työyhteisöjen ongelmatilanteiden ratkaisija. Hänen viimeisimpiä kirjojaan esimiehen työstä ovat Sairauspoissaolot - Esimiehen juridinen näkökulma (Edita Publishing Oy 2016) ja Epäasiallinen kohtelu - Häirintä ja syrjintä työyhteisössä (Edita Publishing 2012).
Hinta
    190 €, sisältää iltapäiväkahvin
Ilmoittautumiset
    06.09.2017 mennessä
Peruutusehdot
    Peruutusmaksu 50 % maksusta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.


Ilmoittaudu koulutukseen

Tulostettava versio

Sulje