Facebook

AMMATILLINEN TÄYDENNYSKOULUTUS

Ikäihmisten diabetes

Kuvaus
    Koulutus koostuu viidestä ajankohtaisesta diabeteksen hoitoon liittyvästä koulutusiltapäivästä.
Aika
    18.10. - 30.11.2017
Paikka
    Lahti (tarkennetaan kutsussa)
Kohderyhmä
    Koulutus on suunnattu terveydenhuollon ammattilaisille, diabetesta sairastaville ja heidän läheisilleen sekä omaishoitajille.
Tavoite
    Koulutuksen tavoitteena on edistää ikääntyvien tyypin 2 diabeteksen ehkäisyä ja diabetesta sairastavien hyvää hoitoa.
Sisältö
    I Diabetes sairautena ja ikääntymisen tuomat erityispiirteet hoidossa
Aika: keskiviikko 18.10.2017 klo. 12.00-15.15
Kouluttaja: Ylilääkäri, LT Pirjo Ilanne-Parikka
Iltapäivän aikana tarkastellaan tyypin 1 ja tyypin 2 diabetesta sairauksina, niiden hoitoa tänä päivänä ja erityispiirteitä ikäihmisellä. Luodaan myös katsaus diabeteksen hoitoon muiden sairauksien yhteydessä.

II Ikääntyvä diabeetikko ja ruoka
Aika: perjantai 27.10.2017 klo. 12.00-15.30
Kouluttaja: Ravitsemusterapeutti Eija Ruuskanen
Iltapäivän aikana keskitytään ikääntyvän, mutta vielä toimintakykyisen diabeetikon ruokailuun: ruokavalion merkitykseen toimintakyvyn ja hyvän ravitsemustilan ylläpitämisessä ja hyvinvoinnin edistämisessä, ruokavaliosuosituksiin sekä ruokavalio-ohjauksen kompromisseihin.

III Ikäihmisen jalkojenhoito
Aika: tiistai 7.11.2017 klo. 12.00-15.30
Kouluttaja: Jalkojenhoitaja Jaana Huhtanen
Iltapäivän aikana keskitytään iän ja diabeteksen vaikutuksiin jalkaterveyteen: jalkojen perushoitoon, hermosto- ja verenkierron häiriöihin, tuki- ja liikuntaelinongelmiin, haavan paranemiseen ikäihmisellä, yleisimpien iho- ja kynsioireiden/sairauksien tunnistamiseen sekä siihen mihin ikäihmisen jalkojenhoidossa tulee kiinnittää huomiota.

IV Liikkumalla terveyttä ja tukea toimintakyvylle
Aika: perjantai 17.11.2017 klo. 12.00-15.30
Kouluttaja: Fysioterapeutti Eira Taulaniemi
Iltapäivän aikana keskitytään ikääntyvien terveysliikuntasuosituksiin, liikunnan terveysvaikutuksiin ja liikunnan annosteluun ikäihmisillä sekä diabeteksen ja liikunnan yhteisvaikutuksiin ja siihen, miten ohjata ja opastaa ikääntyvää liikkumisessa ja liikunnan lisäämisessä hänen arkiympäristössään.

V Diabeteksen hoitamisen perusasioita ja hoitotaitojen hiomista
Aika: torstai 30.11.2017 klo. 12.00-15.30
Kouluttaja: Diabeteshoitaja Anneli Jylhä
Iltapäivän aikana käydään läpi asioita, joilla verensokeritasapainoon on mahdollista vaikuttaa ja kerrataan asioita, joita erityisesti hoitajan tulee osata ja tietää hoitaessaan iäkästä diabeetikkoa. Esim. verensokerin mittaaminen ja tulkinta, miten verensokereihin voi vaikuttaa, insuliinin pistäminen sekä korkean ja liian matalan verensokerin hoito.
Lisätietoja
    Eija Pollari, puh. 050 5418 084 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
    Sitovat ilmoittautumiset 4.10.2017 mennessä osoitteessa www.paijathameenkesayliopisto.fi. Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Muu informaatio
    Koulutus järjestetään yhteistyössä Suomen Diabetesliiton kanssa.
Hinta
    Koulutuskokonaisuuden hinta 490 €, yhden päivän hinta 120 €. Omaisille ja omaishoitajille koulutuskokonaisuuden hinta 350 €, yhden päivän hinta 80 €.
Ilmoittautumiset
    04.10.2017 mennessä
Peruutusehdot
    Peruutusmaksu 50 % koulutuksen hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koko hinnan.


Ilmoittaudu koulutukseen

Tulostettava versio

Sulje