Facebook

AMMATILLINEN TÄYDENNYSKOULUTUS

Nuoren mielen ensiapu -koulutus

Kuvaus
    Mielenterveysosaamista lasten ja nuorten kohtaamiseen. Suomen mielenterveysseuran Mielenterveys kuuluu kaikille -hankkeen koulutus toteutetaan yhteisyössä Päijät-Hämeen kesäyliopiston kanssa.
Aika
    16.09.2017

klo 9.00 – 16.00 ja verkkokurssi (4 vkoa)
Paikka
    Lahti (tarkennetaan kutsukirjeessä)
Kohderyhmä
    Koulutus on tarkoitettu 7-18 –vuotiaita lapsia tai nuoria työssään tai vapaa-ajallaan kohtaaville. Koulutus soveltuu esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, nuorisotyöntekijöille, opettajille ja oppilashuoltoryhmän jäsenille sekä urheilu-seurojen valmentajille.
Tavoite
    Koulutuksen tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten mielen-terveysongelmia, parantaa niiden varhaista tunnistamista, vahvistaa aikuisten valmiuksia ottaa puheeksi mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä lasten ja nuorten sekä heidän vanhempiensa tai huoltajien kanssa sekä tarjota tukea ja apua.
Sisältö
    Koulutuksessa tutustutaan ilmiöihin ja arjen haasteisiin, jotka vaikuttavat lasten ja nuorten mielen hyvinvointiin kuten netin käyttö, pelaaminen, koulukiusaaminen ja univaikeudet sekä perehdytään lasten ja nuorten tavallisimpiin mielenterveyden häiriöihin ja ongelmiin (mm. masennus, ahdistuneisuushäiriöt, käytöshäiriöt ja itsetuhoisuus). Koulutuksessa pohditaan tapoja, joilla lasten ja nuorten mielenterveyttä voidaan vahvistaa sekä keinoja ehkäistä ongelmia.
Kouluttajat
    Mirja Erlund, Suomen Mielenterveysseura
Lisätietoja
    mirja.erlund@mielenterveysseura.fi tai puh. 040 143 4411
Lisätietoja hakeutumisesta
    Ilmoittautumiset 3.9.2017 mennessä osoitteessa www.paijathameenkesayliopisto.fi. Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Muu informaatio
    Suomen mielenterveysseuran Mielenterveys kuuluu kaikille -hanke on mukana hallituksen edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta -kärkihankkeessa (2017-2018).
Hinta
    Koulutus on maksuton. Koulutukseen sisältyy kurssikirja.
Ilmoittautumiset
    03.09.2017 mennessä

   
Huom!
   
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon.


Tulostettava versio

Palaa