Facebook

AMMATILLINEN TÄYDENNYSKOULUTUS

Ruuan terapeuttiset merkitykset - Lasten ja nuorten kiintymystraumoihin liittyvät häiriöt, ongelmien ehkäisy ja hoito

Kuvaus
    Syöminen ja ruokaan liittyvä käyttäytyminen ovat keskeisiä tunneilmaisun ja ihmissuhteiden kanavia. Niillä on tärkeä merkitys hoidettaessa erilaisista vaikeuksista kärsiviä lapsia ja nuoria. Erityisesti lapsilla, joilla on kiintymystraumoja, on merkittävässä määrin syömiseen ja ruokailuun liittyviä häiriöitä.

Ruoka koskettaa meitä kaikkia, koska meidän kaikkien tarvitsee syödä. Riippumatta siitä, liittyykö syömiseen ongelmia vai ei, ruualla on tärkeitä merkityksiä, joita emme aina tule ajatelleeksi.

Tämä koulutus sopii työntekijöille, jotka kohtaavat lapsia ja nuoria arjessa, päivähoidossa, kouluissa, neuvoloissa tai esimerkiksi lastensuojelulaitoksissa ja niille, jotka hoitavat/ohjaavat/auttavat lapsia ja nuoria ruokailutilanteissa. Koulutus sopii myös työntekijöille, jotka valmistavat ruokaa lapsille ja nuorille kuten emännille ja keittäjille.
Aika
    23.11.2017

klo 9.00 – 16.00 (8 oppituntia)
Paikka
    Lahti (tarkennetaan kutsussa)
Kohderyhmä
    Sosiaali- ja terveydenhuollon, opetus- ja kasvatusalan sekä ruokahuollon henkilöstö
Tavoite
    Koulutuksen tavoitteena on avata kiintymyksen ja ruuan välistä yhteyttä sekä varhaisen vuorovaikutuksen merkitystä ruokailuun liittyviin käyttäytymisoireisiin ja syömiskäyttäytymisen poikkeamiin. Koulutus tarjoaa myös näköaloja ruokaongelmien ehkäisyyn ja hoitoon.
Sisältö
    • Ruuan fysiologiset, psyykkiset ja sosiaaliset merkitykset
• Miten ruoka ja kiintymys liittyvät yhteen?
• Ruoka ja ruokaan liittyvät käyttäytymisoireet, ruoka- ja syömiskäyttäytymisen poikkeamat erityisesti lapsilla, joilla on kiintymystraumoja tai varhaisen vuorovaikutuksen puutteita
• Miten ehkäistä ruokaan ja syömiseen liittyviä ongelmia ja mikä auttaa jo olemassa oleviin pulmiin?
Kouluttajat
    PsM Satu Kallio, psykologi, Theraplay®- ja DDP®-terapeutti (vuorovaikutteinen kehityspsykologia), työnohjaaja ja kouluttaja.
Lisätietoja
    Tiina Laurikainen, puh. 050 3754 977 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
    Sitovat ilmoittautumiset 8.11.2017 mennessä osoitteessa www.paijathameenkesayliopisto.fi. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Hinta
    135 €, sisältää iltapäiväkahvin
Peruutusehdot
    Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.

   
Huom!
   
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon.


Tulostettava versio

Palaa