Facebook

AMMATILLINEN TÄYDENNYSKOULUTUS

Traumatisoituneiden lasten ja nuorten toipumistekniikoiden opettamisen manuaalin ohjaajakoulutus

Aika
    13.09.2017

klo 9.00 – 16.00 (8 oppituntia)
Paikka
    Lahti (tarkennetaan kutsukirjeessä)
Kohderyhmä
    Koulutus on tarkoitettu lasten ja nuorten opetus- ja kasvatusalan, sosiaali- ja terveydenhuollon, lastensuojelun ja mielenterveysalan ammattilaisille.
Sisältö
    Perehdyttää tiivistetysti traumatisoituneiden lasten ja nuorten toipumistekniikoiden opettamisen manuaaliin ja opettaa eri toipumistekniikoiden käyttöä traumatisoituneiden lasten ja nuorten auttamiseksi.

Toipumisen tekniikoiden manuaali

Vuonna 1998 traumatisoituneiden lasten ja nuorten psykologisen hoidon ja tieteellisen tutkimuksen asiantuntijat Willian Yule, Atle Dyregrov ja Patric Smith kehittivät yhteistyössä Teaching Recovery Techniques -intervention ja käyttökokemuksien perusteella TRT-manuaalin. Sen on julkaissut Children and War Foundation, joka tiedottaa manuaalin käytöstä eri puolilla maailmaa ja interventiosta tehdyistä tutkimuksista (www.childrenandwar.org).

Teaching Recovery Techniques (TRT) on ryhmäinterventio, joka alun perin kehitettiin traumaattisen sodan kokeneiden lasten ja nuorten auttamiseen. Interventiota on käytetty ja tutkittu erityyppisille traumoille altistuneiden lasten ja nuorten toipumisen tukemiseen eri puolilla maailmaa, myös Suomessa (Pekkarinen, Puna-mäki, Poijula, 2007).

Manualisoitua TRT-ryhmäinterventiota on käytetty onnistuneesti eri maissa ja kulttuureissa ja se on käännetty monille kielille. TRT-manuaali sisältää kerta kerralta ohjeet ryhmäintervention ohjaamiseen. Interventio soveltuu myös yksilöiden auttamiseen. Se sisältää tekniikat tavallisimpien traumaperäisten stressioireiden (mieleentunkeutuvuus, ylivireisyys, välttely) hallinnan opettelemiseen. Manuaalista on tehty myös erillinen versio sodan traumatisoimien lasten auttamiseen.
Kouluttajat
    Psykologi, traumapsykoterapeutti VET Soili Poijula (www.traumapsych.com)
Lisätietoja
    Anne Broman, p. 050 5361 013,
tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
    Sitovat ilmoittautumiset 29.8.2017 mennessä osoitteessa www.paijathameenkesayliopisto.fi. Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Koulutukseen otetaan enintään 20 opiskelijaa. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Hinta
    240 €, sisältää iltapäiväkahvin
Ilmoittautumiset
    12.09.2017 mennessä
Peruutusehdot
    Peruutusmaksu 50 % maksusta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko maksun.

   
Huom!
   
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon.


Tulostettava versio

Palaa