Facebook

Mindfulness tunnetaitovalmentajakoulutus

Aika
    08.10.2018 - 09.04.2019

8.10.2018 – 9.4.2019 klo 9.00 – 16.00
yhteensä 88 kontaktiopetustuntia ja 20 opintopistettä
Paikka
    Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Niemenkatu 73, Lahti
Kohderyhmä
    Koulutus on tarkoitettu sinulle sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilainen, joka haluat auttaa asiakkaitasi moninkertaisesti paremmin. Opit miten voit monipuolisesti soveltaa tietoista läsnäoloa eli mindfulnessia ja tunteiden teoriaa työssäsi stressinhallinnan ja tunnetaitojen edistämiseksi lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Läsnäolevaa työotetta kehittämällä pystyt myös vähentämään mahdollista omaa työn aiheuttamaa tunnekuormaa. Pääset hyödyntämään koulutuksessa omaa elämänkokemustasi ja ammatillisuuttasi ja koulutus integroituu tiiviisti omaan työhösi ja osaamisesi kehittämiseen. Koulutus soveltuu myös henkilöstöalan ammattilaisille.
Opintopisteet
    20 op
Sisältö
    Koulutusta on järjestetty vuodesta 2012 lähtien ja se tarjoaa sinulle hyvin paketoidussa muodossa tunnetaitojen kehittämistä alkaen itsestäsi. Opit tuntemaan ja tiedostamaan omaa läsnäolon tilaasi, ajatuksiasi sekä tunteitasi, ja niiden kautta pystyt helpommin opettamaan taitoja muille.

Koulutus on mindfulnessin soveltavaa koulutusta ja eroaa mindfulness ohjaaja-koulutuksesta. Jokainen asiakas on yksilö ja koulutuksesta saat itsellesi valmentavan työkalun, jota voit hyödyntää yksilöllisesti eri asiakkaiden kanssa kaikkien jo aikaisemmin käyttämiesi menetelmien rinnalla.

Koulutukseen kuuluu puolen vuoden aikana 11 lähipäivää, omaa harjoittelua, välitehtäviä asiakastyössä, ryhmätöitä, kirjallisuuteen tutustumista ja näyttötyön tekemistä omassa työssä tunnetaitoja valmentavassa projektissa. Koulutus sisältää teorian lisäksi käytännönläheisiä menetelmiä tunnetaitojen ja läsnäolon taitojen kehittämiseksi. Oma mindfulnessprosessi on koko tunnetaitojen ohjaamisen perusta. Käymme läpi omakohtaisen mindfulnessin 8-viikkoisen intensiivikurssin ja sen jälkeen omaa harjoittelua jatketaan kuukausittain vaihtuvalla ohjelmalla koko koulutuksen ajan. Koulutettavien tulee sitoutua koulutuksen ajaksi n. 0,5 tunnin päivittäiseen mindfulnessharjoitteluun. Koulutus ei edellytä aiempaa kokemusta mindful-nessharjoittelusta, mutta siitä on hyötyä.

• Miten tietoinen läsnäolo avaa uuden näkökulman asioihin ja parantaa terveyttä tutkimusten mukaan
• Kuinka syvennän arjen kokemuksia ja vuorovaikutustilanteita
• Miten kohtaan hankalat tunteet ja miten opetan sitä muille
• Miten lisään myönteisiä tunteita ja miten opetan sitä muille
• Miten opin myötätuntoa itseäni kohtaan, koen olevani riittävä ja opetan sitä muille
• Miten tuen aivojen hyvinvointia stressinhallinnalla ja harjoittelulla
• Miten sovellan mindfulnessia työssäni omien asiakkaideni kanssa
• Miten sovellan harjoituksia lasten ja nuorten kanssa
• Miten motivoin asiakkaitani harjoittelemaan
• Miten käytän harjoituksia luovasti työni eri tilanteissa
• Kuinka voin hyödyntää muiden ammattilaisten luomia mindfulness-sovelluksia

Koulutuksen aikataulu

8.-9.10.2018
1.-2.11.2018
marras-joulukuussa 2018 pienryhmätapaaminen
10.-11.12.2018
14.-15.1.2019
tammi-helmikuussa 2019 pienryhmätapaaminen
14.2.2019
8.-9.4.2019
Kouluttajat
    Pääkouluttajana toimii Maria Saarelainen, joka työskentelee tunnetaitokouluttajana. Hän on peruskoulutukseltaan työfysioterapeutti, ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja mindfulness-ohjaaja. Hän käyttää työssään viikoittain opettamiaan asioita asiakkaidensa kanssa. Mariasta sanottua: ”Todellinen asiantuntija, josta välittyy sydämellinen kokemus. Marian opetustapa on lämpimän jämäkkä, kannustava ja käytännönläheinen. Hän pitää hyvin kokonaisuuden ja ryhmän etenemisen hallussa”. Toisena kouluttajana toimii Taina Laane YTM, MAPP, positiivisen psykologian asiantuntija ja ratkaisukeskeinen työnohjaaja. Tainasta sanottua: ”Tainan kokemus ja teoreettinen osaaminen näkyy vahvasti hänen opetuspäivissään. Tainan opetustapa on lämmin ja kannustava.”
Lisätietoja
    Eija Pollari, puh. 050 5418 084
tai info@paijathameenkesayliopisto.fi

Lue lisää koulutuksesta:
www.mindfulnesstunnetaitoakatemia.fi
Hinta
    1650 €, sisältää aloitus- ja päätöskahvit ja Mindfulness intensiivi-harjoitteluäänitteen. Koulutusmaksu laskutetaan kahdessa erässä.

Oppisopimusmahdollisuutta ja siihen liittyvää rahoitusta voi tiedustella oman alueen oppisopimustoimistosta.
Peruutusehdot
    Peruutusmaksu 50 % maksusta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.


Ilmoittaudu koulutukseen

Tulostettava versio

Palaa